woensdag 22 april, 2020

16:30

Een simpel gerecht met 3 ingrediënten. En zoo gezond.

Wat heb je nodig: 1 grote ui, 4 of 5 redelijk grote tomaten en 3 grote eieren of 4 a 5 kleinere eieren.

Bereiding

Schil de ui en snijd deze in kleine blokjes naar eigen smaak en bak ze glazig. Maak een kruis in de bolle kant van de tomaten. Laat de tomaten ongeveer 10 minuten schrikken in kokend water. Spoel ze daarna af met koud water en verwijder het velletje. Snijd ze in stukken ( niet te groot) en prak het een beetje fijn in de pan. Als het vocht zo goed als weg is voeg je de eieren 1 voor 1 toe en roer het gelijk om zodat het door het ui tomaat mengsel komt. Ga hier mee door tot de verhouding zo is dat je iets meer ei ziet dan tomaat en ui. Dit alles onder afwisselend hoog en laag vuur.

Laat het nu bakken tot het vocht weg is en het korrelig wordt. LET OP: BLIJVEN ROEREN om aanbakken te voorkomen. Kruid het naar eigen smaak met peper en zout en maggi.

 Eet smakelijk!

Liefs, 

Fem

eistap1.jpg

eistap2.jpg

Terug naar het overzicht