vrijdag 19 juni, 2020

Vrijdag 19 juni 16:30

Soms is het tijd voor wat nieuws, iets eten wat je niet kent. Vandaag laat k jullie kennis maken met Bulgur. Het klinkt mischien wat mwoah mwoah, maar probeer het echt eens!
Liefs,

Fem

Bulgur met champignons, tomaat en walnoten

De tarwekorrels vormen de basis van dit gerecht.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram bulgur
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 6 takjes bladselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1 theelepel oregano
  • 50 gram walnoten

 

Bereiding

  1. Doe de bulgur in een kom en schenk er 300 ml kokend water over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
  2. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Was de selderij en knip het klein.
  6. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig en pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Bak de champignons kort mee.
  8. Voeg de tomaten toe met de selderij, peper en de oregano. Schep dit door de gare bulgur.
  9. Hak de walnoten grof en strooi ze erover.
Terug naar het overzicht