Zalm, het kan ook makkelijk!
dinsdag 16 juni, 2020
Dinsdag 16 juni 16:30
Zelf was ik nooit zo dol op Zalm, maar het blijkt dat je smaak zich ontwikkelt, en nu eet ik het zowaar af en toe!
Wat vond jij vroeger niet lekker wat je nu wel eet?
Liefs,
Fem
Maaltijdsalade met zalm en groente
Zo makkelijk kan het zijn.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 takjes peterselie
- 4 eetlepels azijn
- peper
- 250 gram broccoli
- 1 bos radijs
- 200 gram kerstomaatjes
- 150 gram gerookte zalm
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten net gaar.
- Pel de knoflook en snijd het klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de bosuitjes heel zacht.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Neem de pan met knoflook en bosui van het vuur en maak er met de azijn, peterselie en peper een dressing van.
- Laat de aardappelen iets afkoelen en snijd ze in blokjes.
- Schep de dressing door de aardappelen en laat dit op een koele plaats intrekken.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water net gaar. Laat de broccoli afkoelen.
- Maak de radijs en kerstomaatjes schoon. Snijd de radijs in plakjes en halveer de tomaatjes.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Meng de groente door de aardappelsalade en schep dit op een grote schaal. Garneer met de gerookte zalm.