Pulled jackfruit
maandag 15 juni, 2020
Maandag 15 juni 16:30
Harold kwam weer met een heerlijk gerecht aan met jackfruit! Ken jij de jackfruit?
Liefs,
Fem
Pulled Jackfruit
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 blikken jonge jackfruit
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 el zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 el komijnpoeder
- 3 el tomatenpuree
- 50-100 ml sriracha (naar smaak)
- 3 el bruine suiker
- Snufje zout
Ook lekker met avocado, uitgebakken zwarte bonen met komijn en/of geroosterde mais.
En verder:
- Tortilla’s
- 2 rode uien in ringen
- Halve tl zout
- 4 el azijn
- Bakpapier
Hoe te maken
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de jackfruit uitlekken in een zeef en knijp ze op het einde, zachtjes een beetje uit.
- Leg de stukken op een snij plank en trek ze met 2 vorken uit elkaar, zodat het op draadjesvlees lijkt.
- Fruit de ui in de olie op middelhoog vuur totdat deze zachter wordt, voeg de knoflook en de kruiden toe en bak deze even mee.
- Roer nu de tomatenpuree erdoor, en bak deze kort uit totdat het zoet gaat ruiken en roer er dan de sriracha doorheen. Let op, pittig!
- Breng op smaak met peper en zout voor de balans.
- Als het allemaal goed is gegaan, dan lijkt het goedje in de pan op bbq saus!
- Meng de stukjes jackfruit door de saus.
- Lepel de pikante jackfruit uit de pan en smeer deze in een dunne laag uit op ene met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de jackfruit zo’n 20 minuten zodat hij wat droger wordt.
- Leg intussen de ringen rode in het azijn met het zout en voeg een klein beetje water toe zodat alles onder staat.
- Warm de tortilla’s op in een koekenpan.
- Vul de tortilla’s met een schepje pulled jackfruit.
- Verdeel de zure uitjes erover.
- Eet smakelijk!
Ook lekker met avocado, uitgebakken zwarte bonen met komijn en/of geroosterde mais.