maandag 15 juni, 2020

Maandag 15 juni 16:30

Harold kwam weer met een heerlijk gerecht aan met jackfruit! Ken jij de jackfruit?

Liefs,

Fem

Pulled Jackfruit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 blikken jonge jackfruit
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 3 el tomatenpuree
  • 50-100 ml sriracha (naar smaak)
  • 3 el bruine suiker
  • Snufje zout

 Ook lekker met avocado, uitgebakken zwarte bonen met komijn en/of geroosterde mais.

En verder:

  • Tortilla’s
  • 2 rode uien in ringen
  • Halve tl zout
  • 4 el azijn
  • Bakpapier

 

Hoe te maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de jackfruit uitlekken in een zeef en knijp ze op het einde, zachtjes een beetje uit.
  3. Leg de stukken op een snij plank en trek ze met 2 vorken uit elkaar, zodat het op draadjesvlees lijkt.
  4.  
  5. Fruit de ui in de olie op middelhoog vuur totdat deze zachter wordt, voeg de knoflook en de kruiden toe en bak deze even mee.
  6.  
  7. Roer nu de tomatenpuree erdoor, en bak deze kort uit totdat het zoet gaat ruiken en roer er dan de sriracha doorheen. Let op, pittig!
  8. Breng op smaak met peper en zout voor de balans.
  9. Als het allemaal goed is gegaan, dan lijkt het goedje in de pan op bbq saus!
  10. Meng de stukjes jackfruit door de saus.
  11.  
  12. Lepel de pikante jackfruit uit de pan en smeer deze in een dunne laag uit op ene met bakpapier beklede bakplaat.
  13. Rooster de jackfruit zo’n 20 minuten zodat hij wat droger wordt.
  14. Leg intussen de ringen rode in het azijn met het zout en voeg een klein beetje water toe zodat alles onder staat.
  15.  
  16. Warm de tortilla’s op in een koekenpan.
  17. Vul de tortilla’s met een schepje pulled jackfruit.
  18. Verdeel de zure uitjes erover.
  19. Eet smakelijk!

Ook lekker met avocado, uitgebakken zwarte bonen met komijn en/of geroosterde mais.

Terug naar het overzicht