zaterdag 13 juni, 2020

Zaterdag 13 juni 16:30

Hoi, 

Vandaag eet ik een lekkere nasi, Hoe ziet jouw nasi eruit?
Liefs,

Fem

DIT HEB JE NODIG

  • 250 g tempeh
  • 3 el sambal
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine paksoi
  • 3/4 witte kool
  • 50 g cashewnoten

 

EN ZO DOE JE HET

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bak­papier.
  2. Snijd de tempeh in kleine blokjes en meng ze in een kommetje met 2 eetlepels sambal en 2 eetlepels olie.
  3. Verdeel de tempeh vervolgens over de bakplaat en bak het in de oven in 15-20 minuten krokant. Schep de tempeh halverwege even om.
  4. Was de groenten en snijd de paprika en paksoi in kleine stukjes. Snijd de witte kool in grove stukken en doe ze één voor één in de keukenmachine. Vermaal tot korrels.
  5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de witte kool hierin in zo'n 6-8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de paksoi en paprika toe. Breng op smaak met peper en zout en de rest van de sambal.
  6. Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan en rooster de cashewnoten hierin goudbruin.
  7. Verdeel de nasi over twee borden en maak af met de tempeh en de cashewnoten.
Terug naar het overzicht