woensdag 10 juni, 2020

Woensdag 10 juni 16:30

Oh, als ik dit recept lees, dan loopt het water me in de mond!
Eet smakelijk.

Liefs,

Fem

DIT HEB JE NODIG

  • 8 vellen filodeeg
  • 250 g magere varkenslapjes
  • 1 Chinese kool
  • 3 el sojasaus + extra om te serveren
  • 3 eieren
  • 1 handje ongezouten pinda's

 

EN ZO DOE JE HET

  1. Haal het filodeeg uit de vriezer en wikkel het (nog in de verpakking) in een vochtige theedoek. Laat het ontdooien.
  2. Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden.
  3. Snijd de varkenslapjes in kleine stukjes en de Chinese kool in reepjes.
  4. Verwarm een scheutje olie in een wokpan en voeg het vlees, een eetlepel sojasaus en een snufje zout en peper toe.
  5. Bak het varkensvlees zo'n 4 minuten en voeg de Chinese kool daarna toe, met nog een eetlepel sojasaus. Bak nog zo'n 4 minuten, terwijl je het regelmatig omschept.
  6. Vet een springvorm (met een doorsnede van zo'n 24 cm) in en leg een vel filodeeg op de bodem. Leg vervolgens een vel filodeeg met één punt in het midden op de bodem, zodat ongeveer de helft van het vel over de rand hangt. Herhaal dit met vijf vellen, totdat de rand van de springvorm helemaal bedekt is.
  7. Schep de gebakken varkensreepjes en Chinese kool hierop.
  8. Klop de eieren los met een eetlepel sojasaus en giet het mengsel over de vulling in de springvorm. Verdeel het er goed doorheen met een lepel.
  9. Hak de pinda's grof en strooi deze ook over de vulling.
  10. Vouw vervolgens het filodeeg dat over de rand van de springvorm hangt naar binnen en leg laatste vel er bovenop. De taart moet nu overal afgedekt zijn.
  11. Bestrijk de taart licht met olie.
  12. Zet de taart laag in de oven en bak hem in 45 minuten goudbruin en gaar. Als -ie te bruin wordt, kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
  13. Haal de taart uit de oven, snijd hem in punten en serveer met de extra sojasaus.
Terug naar het overzicht