Harold's pizza van Knolselderij
dinsdag 09 juni, 2020
Dinsdag 9 juni 16:30
Zoals julie laatst hebben gelezen, is Harold druk bezig geweest met dieeten, sinds vorige week mag hij 's avonds weer gewoon voedsel nemen, en dit is een recept wat hij heeft bedacht.
Koken jullie mee?
Liefs,
Fem
Knolselderij Pizza
Pizzasaus
- 2 teentjes knoflook,
- 1 sjalotje of kleine ui,
- 2 takjes verse oregano,
- 2 takjes verse tijm.
- 500 gram tomaten
- 2 eetlepel olijfolie,
- peper&zout.
Benodigdheden
- staafmixer of blender,
- hapjespan.
Bereiding
- Kook een pannetje met water. Maak ondertussen kleine kruisjes in de onderkant van de tomaten.
- Als het water gekookt heeft, dan zet je het vuur uit, en leg je de tomaten er een minuutje in.
- Na een minuut haal je de tomaten er uit, pas op: HEET! En je zult zien dat het velletje van de tomaten al loslaat, trek het velletje eraf en snijd de tomaten in 4 stukken.
- Pel de knoflook en hak fijn (of pers deze uit). Pel en snipper het sjalotje. Rits de oregano en tijm van de takjes.
- Doe alle ingrediënten samen in een blender of een hoge kan met staafmixer, en pureer alles goed door elkaar.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en breng hierin de saus aan de kook. Draai het vuur naar middelmatige temperatuur en laat de tomatensaus gedurende 15 minuten doorkoken. Het kan eventueel ook langer als je een wat dikkere tomatensaus wilt.
Pizza:
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- 1 kleine knolselderij
- 2 plakken gekookte ham
- 125 gram champignons
- 8 olijven
- Je zelf gemaakte pizzasaus
- 100 gram geraspte kaas
- 1 kl geraspte oregano
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 1 el olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de knolselderij, snij ‘m in plakken van 1 cm dik. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met oregano, peper en zout.
- Bak de knolselderij 10 à 15 minuten in de oven.
- Snij de champignons in plakken, de ham in reepjes en de olijfen in ringen.
- Beleg de plakken knolselderij met je pizzasaus, champignons, ham, olijven en geraspte kaas.
- Zet opnieuw 10 à 15 minuten in de oven of tot de kaas mooi gesmolten is.
Eetsmakelijk!