maandag 08 juni, 2020

Maandag 8 juni 16:30

 

Vorige week kreeg ik onderstaande mail van Monique, wat leuk, dank je wel!
Heb jij ook een leuk recept, stuur hem door naar fem@fermwerk.nl

Liefs,

Fem

 

Hoi Fem Harold en Karlijn, 

 Ik heb een apart gerechtje om te plaatsen.

 Het heet: kaasschnitzel met puree of aardappeltjes en klein beetje groenten naar keuze.

 

Wat heb je nodig:

  • een plak kaas ongeveer 1 cm dik
  • paneermeel
  • 1 ei
  • wat bloem
  • aardappelpuree kant en klaar of aanmaak of met aardappelen of krieltjes,
  • beetje groenten naar keuze worteltjes of sperziebonen of iets anders. Tip: niet te veel want hij is machtig.

 

Bereiding: 

  1. zet je groenten op en eventueel water voor puree uit zakje of je aardappelen of bak onderwijl je krieltjes op half laag vuur.
  2. verwijder de korst van je plak kaas.
  3. pak 3 bakjes, lang van vorm, waar je plak kaas in past en doe hier 1 ei losgeklopt in. Het andere bakje paneermeel en bakje 3 de bloem.
  4. Begin met de bloem en zorg er voor dat de hele plak wit is. Ook de randen.
  5. Ga dan naar het ei en zorg dat de hele plak inclusief randen in het ei geweest zijn en strijk alles eventueel na met een kwastje.
  6. Ga nu naar het paneermeel. Leg de plak er in en strooi wat bovenop en druk het wat aan ook de randen weer meenemen.
  7. Herhaal de 3 bakjes nog 1x en bak je schnitzel in ruim flink boter goudbruin.

 

Maak je puree af en of krieltjes en leg je schnitzel op een bord. Serveer hier je groenten en je puree of krieltjes bij.

 

Eet smakelijk

Terug naar het overzicht