BBQ Paprika
vrijdag 05 juni, 2020
Vrijdag 5 juni 16:30
Oké, betrapt... Ik hou heeeeel erg veel van de barbecue. Van lekker kippendijspiesjes, pulled pork tot aan heerlijke vega bereidingen. Ooit wil ik mijn eigen rookkast ;)
Wat vind jij het lekkerste op de barbecue?
Liefs,
Fem
Ingrediënten:
- 0,5 bakje platte peterselie
- rode ui
- 75 g gerookte amandelen
- 3 el olijfolie
- 400 g bloemkoolrijst
- 2 tenen knoflook
- 50 g zongedroogde tomatenreepjes
- 4 puntpaprika’s
- 150 gr geraspte mozzarella
- Eventueel gehakt.
Benodigdheden:
- barbecue met deksel
- aluminium grillschalen
Bereidingswijze
- Verhit de barbecue tot matig heet (160-180 C).
- Snijd de peterselie fijn, snipper de ui en hak de amandelen grof.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui en bloemkoolrijst ca. 3 min. Pers er de knoflook boven en bak 1 min. mee.
- Neem de pan van het vuur en schep er de peterselie, tomatenreepjes en amandelen door.
- Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften tegen elkaar aan in de aluminium schalen. Vul ze ruim met het bloemkoolmengsel en bestrooi ze met de mozzarella.
- Rooster de gevulde paprika’s 15 min. in de schalen op het rooster van de barbecue met het deksel op de barbecue. Zorg tijdens het roosteren voor voldoende luchttoevoer.
Als variatie kun je ook gehakt er aan toe voegen. Bak deze rul, voordat je het aan het mengsel toevoegt.