maandag 01 juni, 2020

Maandag 1 juni 16:30

Anita Dorrestein heeft vers brood gebakken met het meel van de molen uit Woerden! Dit ziet er heerlijk uit, bak jij ook je eigen brood?
Liefs,

Fem

 

Benodigdheden:

  • 1000 gram meel naar keuze (Anita gebruikte Woerdensgrof)
  • 12 gram zout
  • 10 gram droge gist
  • 50 gram zachte roomboter
  • 700 cc warm water

 

 Bereidingswijze:

  1. Mix dit met deeghaken tot een mooi geheel beetje plakkerig.
  2. Maak een theedoek nat en leg die over de kom en beetje in laten hangen. Laat 25 minuten rijzen in de vensterbank.
  3. Dan beetje meel op schoon aanrecht strooien. Doe het deeg daarop en kneed het eventjes.
  4. Dan terug in de kom doen met de theedoek erover. 15 minuten rijzen in de vensterbank.
  5. Dan het meel op schoon aanrecht strooien en het deeg nog eens kneden. Verdeel het deeg in 2 stukken en maak er een mooi brood van.
  6. Leg het op een bakblik waar bakpapier op ligt.
  7. Knip met schone schaar over de hele breedte diepe knipjes in. En laat het 30 minuten rijzen zonder theedoek nu.
  8. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  9. Zodra de 3de rijs klaar is, Schuif je het bakblik met de twee broden in de oven. Net iets onder het midden.  Afbakken op 220 graden 30 minuten.
  10. Als het klaar is op een rooster af laten koelen.

Wil je zeker weten dat het van binnen gaar is? Klop met je knokkels van je hand aan de onderkant. Klinkt het hol? Dan is het klaar, anders terug in de oven en paar minuten langer garen.
Bij kleine bolletjes hoeft het maar ongeveer 15 minuten in de oven op 220 graden.

Eetsmakelijk!

Terug naar het overzicht