zondag 31 mei, 2020

Zondag 31 mei 16:30

Vandaga heb ik een Quiche Lorraine gemaakt, is dit ook wat voor jou?
Ik ben heel erg benieuwd naar jouw gerechten, stuur je mij een berichtje?
Liefs,

Fem

Ingredienten voor Quiche Lorraine

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 200 gr. mager gerookte spek
  • vers gemalen peper naar smaak
  • mespuntje zout
  • 150 gr. gemalen gruyiere kaas
  • 4 eieren
  • 250 mililter room

 

Bereiding Quiche Lorraine

  1. Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
  2. Bladerdeeg 10 minuten laten ontdooien op het aanrecht. De bakvorm invetten met een beetje boter of olie.
  3. De bakvorm bekleden met het bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in het deeg met een vork.
  4. De spekreepjes heel even bakken in een koekenpan.  De spekreepjes verdeel je over de bodem van de bakvorm.
  5. In een kom de eieren, room, zout en peper even loskloppen. Dan de gruyiere kaas erdoor mengen en nog even doorroeren.
  6. Giet dit mengsel over de spekreepjes heen. Even de bovenkant mooi glad strijken.
  7. Bak de quiche op 200 graden in minimaal 30 minuten gaar. Je kan met een sateprikker controleren of de quiche al klaar is. 

 

Lekker om er een tomaatkomkommersalade bij te maken.

 Eet smakelijk!

Terug naar het overzicht