Lekker aan de Barbecue
dinsdag 26 mei, 2020
Dinsdag 26 mei 16:30
Moet je eens kijken wat voor een lekkers Harold op de barbecue gooit!
Wie heeft hier ook zin in?
Liefs,
Fem
Afgelopen week zijn we wezen barbecueën bij vrienden en heb ik ze deze heerlijke burger voorgeschoteld!
Wie gaat hem nog meer maken?
Mexican Bean Burger
Ingrediënten
- 80 gr kikkererwten
- 255 gr rode kidney bonen
- 1 el paprika poeder
- 1/2 el zout
- 1/2 el peper
- 1 tl oregano
- 5 gr. vers gehakte peterselie
- 40 gr. notenmengeling
- 50 gr. geroosterd bruin brood
- 1 limoen voor de schil
- 50 gr mais
- 1 rode puntpaprika
- 1 ei
Instructies
- Rooster het bruin brood in de oven tot het mooi krokant is.
- Was de limoen en snij met een dunschiller de schil van van je limoen. Probeer zo weinig mogelijk wit mee te snijden om een bittere smaak te voorkomen. Hak de schil fijn (zoutkorrel grote).
- Plaats de helft van de rode bonen en kikkererwtenkruiden in een mengkom. Voeg hierbij de limoenschil, droge kruiden en 1 ei aan toe.
- Mix het geheel tot een dikke massa en meng hieronder het verkruimeld geroosterd brood, fijngesneden paprika, mais, de rest van de bonen en gehakte noten. Plaats het geheel 15 minuten in de koelkast zodat de mengeling kan opstijven.
- Normaal zou de mengeling nu vast genoeg moeten zijn om ballen te maken van ongeveer 125 gr. Duw de ballen plat met je handen tot mooie burgers en plaats in de koelkast voor 2 uur om op te stijven.
- Bereid ondertussen je BBQ voor op een directe BBQ sessie op middelhoog vuur (+- 200°C).
- Smeer de burgers in met olie en grill de Mexican Bean burgers goudbruin (ongeveer 3-4 minuten per kant).
Je kan deze burger serveren met gebakken aardappeltjes en nog wat meer groentjes of kiezen voor de full option Mexican Bean Burger met de chili chutney die ik onlangs deelde. Daarbij nog wat cheddar cheese en snel gepekelde radijsjes (of een ander zuurtje) en je hebt jezelf een heerlijke burger samengesteld.