woensdag 20 mei, 2020

Woensdag 20 mei 16:30

Snelle Cinnamon Rolls

Ingrediënten

voor 6 stuks:

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram zachte boter
  • 2 tl kaneel
  • 50-60 gram lichtbruine basterdsuiker

Glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el melk

 

Bereiding

  1. Rol het croissantdeeg uit op je werkblad. Knijp de naden dicht en druk ze goed aan.
  2. Meng de kaneel door de zachte boter heen en smeer hier het croissantdeeg mee in. Hierover verdeel je de suiker gelijkmatig. Rol dan het croissantdeeg weer op. Probeer de naad een beetje dicht te knijpen.
  3. Met een scherp mes snijd je de rol deeg in 6 plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de snelle cinnamon rolls in 10-12 minuten op 200 graden.
  5. Terwijl ze in de oven staan maak je het glazuur. Roer poedersuiker, vanille extract en melk tot een dik glazuur.
Terug naar het overzicht