Bananenbrood
zondag 17 mei, 2020
Zondag 17 mei 16:30
Zelf je brood bakken is helemaal hip in deze periode, bak jij ook mee?
Liefs,
Fem
Bananenbrood
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 180 gram speltbloem
- snufje kaneel
- half zakje bakpoeder
- 3 dadels
Benodigdheden
- Keukenmachine
- Cakevorm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de dadels 5 minuten in warm water zodat ze wat zachter worden. Verwijder daarna de pit en snijd ze in stukjes.
- Doe 3 bananen, met de eieren, kaneel en dadels in een keukenmachine en klop dit tot een glad beslag.
- Doe het beslag in een kom en spatel er de speltbloem en bakpoeder doorheen.
- Giet het beslag in een cakevorm en leg er een gehalveerde banaan bovenop.
- Bak het brood ongeveer 50 min in de oven. Controleer daarna met een sateprikker of het brood gaar is.
- Bewaar het bananenbrood afgedekt met folie, of vries het in plakjes in.
Tip: Je kunt ook rozijnen, noten en/of (gedroogd) fruit toevoegen aan het beslag.