zondag 17 mei, 2020

Zondag 17 mei 16:30

Zelf je brood bakken is helemaal hip in deze periode, bak jij ook mee?
Liefs,

Fem

Bananenbrood

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 180 gram speltbloem
  • snufje kaneel
  • half zakje bakpoeder
  • 3 dadels

 

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Cakevorm

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de dadels 5 minuten in warm water zodat ze wat zachter worden. Verwijder daarna de pit en snijd ze in stukjes.
  3. Doe 3 bananen, met de eieren, kaneel en dadels in een keukenmachine en klop dit tot een glad beslag.
  4. Doe het beslag in een kom en spatel er de speltbloem en bakpoeder doorheen.
  5. Giet het beslag in een cakevorm en leg er een gehalveerde banaan bovenop.
  6. Bak het brood ongeveer 50 min in de oven. Controleer daarna met een sateprikker of het brood gaar is.
  7. Bewaar het bananenbrood afgedekt met folie, of vries het in plakjes in.

 

Tip: Je kunt ook rozijnen, noten en/of (gedroogd) fruit toevoegen aan het beslag.

Terug naar het overzicht