Kapsalon
vrijdag 15 mei, 2020
Vrijdag 15 mei 16:30
Nu de kappers weer open mogen, kunnen we dit ook weer eten! ;)
Wat een heerlijk gerecht, het water loopt me al in de mond.
Wie maakt dit ook?
Eet smakelijk!
Liefs,
Fem
Kapsalon
Ingrediënten:
- 1 kg vastkokende aardappel (schoongeboend)
- 4 el (olijf)olie
- 300 g kipdijfilet
- 2½ teen knoflook
- 2tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
- 1 el mayonaise
- 1 tl sambal oelek
- 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
- 100 g kaas jong belegen 20+
- 200 g snoepgroente tomatenmix
- ½ komkommer
- 75 g veldsla
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
- Snijd ondertussen de ongeschilde aardappelen in frieten van ca. 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de helft van de olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster in het midden van de oven in 40 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de kip in reepjes van een ½ cm. Snijd 4/5 van de knoflook fijn en meng samen met de al-andaluz, de rest van de olie, peper en eventueel zout door de kipreepjes. Laat 10 min. marineren.
- Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en meng samen met de mayonaise en sambal door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipreepjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Rasp de kaas. Schep de friet in de ovenschalen om en verdeel de kipreepjes erover. Bestrooi met de kaas en laat 10 min. gratineren in de oven.
- Halveer ondertussen de tomaatjes. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Neem de schalen uit de oven en verdeel de veldsla, tomaatjes en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus. Lekker met extra sambal.