donderdag 14 mei, 2020

Donderdag 14 mei 16:30

Hoi hoi!
vandaag maken we een heerlijke soep. Doe je mee? Heb jij zelf recepten, foto's of filmpjes van jouw kookkunsten, stuur ze op en dan delen ik dat op mijn website!

Courgette soep

Ingrediënten

  • 1 grote uit
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 gourgettes (in blokjes gesneden)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 takjes verse munt
  • 125 ml slagroom
  • 800 ml water
  • zout en peper
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • Staafmixer

 

Bereiding

  1. Snij de ui en knoflook fijn en de courgette in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui glazig (5min). Voeg na de 5 min, de knoflook toe en laat dit 2 min bakken.
  3. Je voegt nu de courgeteblokjes toe en bakt dt een paar minuten totdat de blokjes licht verkleuren.
  4. Voeg nu het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook.
  5. Scheur de blaadjes munt van de takjes, hak dit fijn en voeg toe aan de pan met courgette als het water kookt.
  6. Als het water een minuut of 5 heeft gekookt, zet je het vuur uit. Je pureert de soep met de staafmixer en roert er de slagroom er doorheen.
  7. Verwarm de soep nog een minuutje door, voeg eventueel peper en (een klein beetje) zout toe naar smaak.

Tips: Bewaar de soep maximaal 3 dagen afgesloten in de koelkast, of vries wat in in bakjes.

Terug naar het overzicht