vrijdag 08 mei, 2020

Vrijdag 8 mei 16:30

Ijsthee met citroen en gember

Nu het eindelijk mooi weer begint te worden wil je soms ook iets kouds en verfrissends drinken in plaats van alleen maar hete thee. Je kan ervoor kiezen om de basisthee te maken met koud water (koude methode) of met gekookt water (warme methode). Als je het theezakje in koud water hangt heeft het minimaal 12 uur nodig om echt op smaak te komen. Voordeel hiervan is wel dat je een hele subtiele smaak krijgt.

Ik heb zelf niet zo veel geduld…dus ik heb mijn ijsthee met gekookt water gemaakt.

Ingrediënten

  • 1,5 liter gekookt water
  • 1 theezakje groene thee
  • 1 citroen zowel rasp als schijfjes nodig
  • 3 centimeter verse gember
  • honing
  • ijsblokjes
  • verse munt blaadjes

Instructies

  1. Schenk het gekookte water in een karaf en hang het theezakje voor 5 minuten erin. Laat de thee daarna iets afkoelen
  2. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Rasp de citroen en voeg zowel de plakjes gember als de citroenrasp aan de thee toe
  3. Zet de thee weg en laat een paar uur koud worden in de koelkast
  4. Zeef voor serveren de ijsthee in een andere karaf. Voeg flink wat ijsblokjes toe, wat muntblaadjes, plakjes citroen en honing naar smaak.

 

tip: leg de muntblaadjes op je platte hand en sla met je andere hand op de muntblaadjes, hierdoor komt er veel meer smaak vrij uit de muntblaadjes.

Geniet er van!
Liefs,

Fem

Terug naar het overzicht